PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

ERASMUS Hareketliliğinde En Yüksek Sayıya Ulaştık

13.09.2022 08:04

31 Temmuz 2021-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında ERASMUS Hareketliliği kapsamında 101 öğrenci ve personel yurtdışına giderken, yurtdışından 29 personel ve öğrenci Üniversitemize geldi. Yükseköğretimde ERASMUS Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında Üniversitemiz personeli yurtdışında bir haftalık ders verme veya eğitim alma, öğrenciler ise bir dönem öğrenim ya da 2-3 aylık staj hareketliliği gerçekleştirdiler. Aynı şekilde yurtdışından üniversitemize gelen personel de ders verme ve eğitim alma, öğrenciler de bir dönem öğrenim veya 2-3 aylık staj hareketliliği gerçekleştirdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, ERASMUS Hareketliliğinde Üniversitemizin en yüksek sayıya ulaştığına dikkat çekti. Polat, “Pandemiden dolayı son iki yıllık süreçte tüm dünyada olduğu gibi Üniversitemizde de hareketlilik sayısı oldukça düşmüştü. Ancak geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında pandeminin etkisini yitirmesi ve dünyadaki tüm yükseköğretim kurumlarında yüz yüze eğitime başlanması ile çalışmalarını hızlandıran ERASMUS Koordinatörlüğü bu yıl 130 öğrenci ve personelin bu hareketlilikten faydalanmasına vesile oldu. Bu kapsamda öğrenci ve personele 200 bin Avrodan fazla hibe desteği sağladık. Kurulduğu 2009 yılından bu yana geçen 12 yıllık sürede Muş Alparslan Üniversitesinde Erasmus Hareketliliği kapsamında Temmuz 2021 tarihine kadar yaklaşık 450 hareketlilik gerçekleşirken bu yıl 130 hareketliliğin gerçekleşmiş olması memnuniyet vericidir. Bu başarıda emeği geçen ve yoğun çalışan başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murad Aydın Şanda ve ERASMUS Koordinatörü Öğr. Gör. Yahya Adanır olmak üzere ERASMUS Ofisindeki tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

ERASMUS Koordinatörü Öğr. Gör. Yahya Adanır ise yaptığı açıklamada 12 yıllık süreçte en yüksek hareketlilik sayısına ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artması için çalışacaklarını belirtti. Adanır, “Temmuz 2021-Temmuz 2022 tarihleri arasında yürütmekte olduğumuz beş adet ERASMUS Projesinden toplamda 130 öğrenci ve personel faydalandı. Öğrenci ve personelimiz Almanya, Fransa, İspanya, Portekiz, Finlandiya, Makedonya, Romanya, Polonya, Letonya, Filistin, Kosova, Gürcistan, Kazakistan yükseköğretim kurumlarında bu hareketliliği gerçekleştirme fırsatı buldular. Bu projelerde bizim için en önemli kazanımlardan biri yurtdışından 24 personel ve beş öğrencinin üniversitemize gelerek bu programdan faydalanması oldu. Kosova, Bosna-Hersek ve Filistin gibi ülkelerden gelen personeller bir hafta boyunca üniversitemizde çeşitli birimlerde ders verme ve eğitim alma hareketliliğinde bulunurken Ukrayna, Gürcistan, Romanya ve Kazakistan’dan gelen öğrenciler ise bir dönem boyunca üniversitemiz programlarında öğrenimlerine devam ettiler.

Adanır “Bu projelerin uygulanması aşamasında bizlerden hiçbir desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murad Aydın Şanda’ya teşekkür ediyorum.” dedi.